© 2010-2021 Outdoor Magazyn - Magazyn sportów outdoorowych.
Nic nie zaostrza apetytu tak, jak intensywny dzień spędzony na świeżym powietrzu. Z kolei nic nie smakuje tak dobrze, jak...
Przez dwa weekendy 11-14 oraz 18-21 lutego 2016 r., w ramach największego szkoleniowego biwaku zimowego w Polsce ponad 240 wielbicieli...
Z roku na rok na organizowany przez stowarzyszenie Polish Outdoor Group biwak WinterCamp zgłasza się coraz więcej osób. Nie inaczej...
Gotowanie podczas wyprawy nie musi być nudne i monotonne. Niezależnie od tego czy wybierasz się na trekking w góry, czy...
W sierpniu wyrusza wyprawa Wielki Szlak Himalajski 2015, która podążać będzie ze wschodu na zachód przemierzając liczące 1700 km pasmo...
Czy dzisiejsi turyści wiedzą, co to są liofilizaty? Prawdziwi wyjadacze górscy czy wytrawni podróżnicy raczej nie mają problemu z odpowiedzią,...
Zupki chińskie, pulpety ze słoika, chleb z mielonką z puszki – to często typowy zestaw jedzeniowy podczas biwaków pod namiotem....
Żywność liofilizowana staje się już coraz bardziej popularna nie tylko wśród kosmonautów ;), ale i wszystkich uprawiających szeroko pojęte sporty...
O gotowaniu na świeżym powietrzu można napisać całą książkę. Jak postępować z otwartym ogniem? Jest wiele zasad, których należy się...
Ukazała się książka autorstwa Krzysztofa Sasa-Nowosielskiego pod tytułem "Krótki przewodnik po dietetycznych strategiach wspomagania treningu we wspinaczce sportowej". Niniejsza publikacja...