Outdoor Magazyn
  • Start
  • Aktualności
    • Wspinaczka
    • Tatry
    • Alpinizm
    • Himalaizm
    • Biegi górskie i trail
    • Podróże
    • Poza trasą
    • Narty
    • Rajdy
    • Drytooling
    • Rowery
    • Szkolenia/Warsztaty
    • Konkursy
    • Jaskinie
    • Triathlon
    • Praca w outdoorze
  • Kierunki
    • Miejsca
    • Relacje
    • Wyprawy
  • Poradniki
    • Trekking & Góry
    • Skitouring
    • Turystyka
    • Trail running i Rajdy
    • Freeride
    • Biegówki
    • Fotografia & Film
    • Kuchnia
  • Testy
    • Obuwie
    • Odzież
    • Sprzęt & akcesoria
  • Sprzęt
    • Nowości
    • Poradnik sprzętowy
    • Przegląd rynku
    • Sklepy outdoorowe
    • Przewodniki
  • Ludzie
  • Kultura
    • Festiwale
    • Film
    • Książki
    • Prasa
    • Wystawy i Teatr
  • Patronat
  • Outdoor Mag
    Outdoor Magazyn #8 / jesień 2019 – Empik, Relay, Inmedio

    Outdoor Magazyn #8 / jesień 2019 – Empik, Relay, Inmedio

    Filmowa prezentacja jesiennego numeru Outdoor Magazynu

    Filmowa prezentacja jesiennego numeru Outdoor Magazynu

    OM#8: Zadbajmy o ten outdoor!

    OM#8: Zadbajmy o ten outdoor!

    Outdoor Magazyn #8 / jesień 2019

    Outdoor Magazyn #8 / jesień 2019

    7# Outdoor Magazyn: przedstawiamy tematy numeru

    7# Outdoor Magazyn: przedstawiamy tematy numeru

    Czym jest outdoor?

    Czym jest outdoor?

    Outdoor Magazyn #7 jest już w sprzedaży

    Outdoor Magazyn #7 jest już w sprzedaży

    Nowy numer Outdoor Magazynu – wydanie wiosenne

    Nowy numer Outdoor Magazynu – wydanie wiosenne

    Najnowszy numer Outdoor Magazynu jest już dostępny!

    Najnowszy numer Outdoor Magazynu jest już dostępny!

Brak wyników
Zobacz wszystkie
  • Start
  • Aktualności
    • Wspinaczka
    • Tatry
    • Alpinizm
    • Himalaizm
    • Biegi górskie i trail
    • Podróże
    • Poza trasą
    • Narty
    • Rajdy
    • Drytooling
    • Rowery
    • Szkolenia/Warsztaty
    • Konkursy
    • Jaskinie
    • Triathlon
    • Praca w outdoorze
  • Kierunki
    • Miejsca
    • Relacje
    • Wyprawy
  • Poradniki
    • Trekking & Góry
    • Skitouring
    • Turystyka
    • Trail running i Rajdy
    • Freeride
    • Biegówki
    • Fotografia & Film
    • Kuchnia
  • Testy
    • Obuwie
    • Odzież
    • Sprzęt & akcesoria
  • Sprzęt
    • Nowości
    • Poradnik sprzętowy
    • Przegląd rynku
    • Sklepy outdoorowe
    • Przewodniki
  • Ludzie
  • Kultura
    • Festiwale
    • Film
    • Książki
    • Prasa
    • Wystawy i Teatr
  • Patronat
  • Outdoor Mag
    Outdoor Magazyn #8 / jesień 2019 – Empik, Relay, Inmedio

    Outdoor Magazyn #8 / jesień 2019 – Empik, Relay, Inmedio

    Filmowa prezentacja jesiennego numeru Outdoor Magazynu

    Filmowa prezentacja jesiennego numeru Outdoor Magazynu

    OM#8: Zadbajmy o ten outdoor!

    OM#8: Zadbajmy o ten outdoor!

    Outdoor Magazyn #8 / jesień 2019

    Outdoor Magazyn #8 / jesień 2019

    7# Outdoor Magazyn: przedstawiamy tematy numeru

    7# Outdoor Magazyn: przedstawiamy tematy numeru

    Czym jest outdoor?

    Czym jest outdoor?

    Outdoor Magazyn #7 jest już w sprzedaży

    Outdoor Magazyn #7 jest już w sprzedaży

    Nowy numer Outdoor Magazynu – wydanie wiosenne

    Nowy numer Outdoor Magazynu – wydanie wiosenne

    Najnowszy numer Outdoor Magazynu jest już dostępny!

    Najnowszy numer Outdoor Magazynu jest już dostępny!

Brak wyników
Zobacz wszystkie
Outdoor Magazyn
Brak wyników
Zobacz wszystkie
Home Sprzęt Nowości

Energia w torebce – żywność liofilizowana Trek’N Eat

Redakcja Redakcja
14 maja 2014
Nowości, Sprzęt
1
Energia w torebce – żywność liofilizowana Trek’N Eat
0
SHARES
6
VIEWS
Podziel się na FacebookuPodziel się na Twitterze

Żywność liofilizowana staje się coraz bardziej popularna wśród podróżników oraz osób wybierających się na trekkingi, wyprawy rowerowe, spływy kajakowe czy rejsy żeglarskie. Od dawna używają jej na wyprawach himalaiści. Jej zaletą jest łatwość przygotowania. Danie wystarczy zalać wodą, zamieszać, odczekać i już po 8-10 minutach pełnowartościowy posiłek jest gotowy do spożycia. Można go jeść wprost z opakowania.

W ofercie firmy Trek’N Eat, europejskiego lidera w produkcji liofilizatów, należącego do Katadyn Group znajdziemy szeroką gamę potraw, składających się z dań mięsnych i rybnych, zup, posiłków wegetariańskich oraz śniadań, deserów i przekąsek. Poniżej przedstawiamy najciekawsze nowości ostatnich miesięcy.

trek-purre

Nowością na rok 2014 jest barszcz, u nas zwany ukraińskim, gdzie indziej rosyjskim, z dużą ilością pożywnych i świeżych dodatków takich jak: kawałki wołowiny, marchewka, kapusta i seler. Podczas gdy przygotowanie tradycyjnego barszczu wymaga długiego gotowania na wolnym ogniu, z Trek’N Eat zajmie nie więcej niż 10 minut! Do tego mamy gwarancję, że nasz obiad nie będzie zawierał ani barwników, ani konserwantów czy też wzmacniaczy smaku. „Barszcz” Trek’N Eat jest posiłkiem bezglutenowym i o niskiej zawartości tłuszczu.

„Fondue po szwajcarsku” to prawdziwa gratka dla miłośników potraw z dużą ilością sera. Ta liofilizowana zupa serowa w stylu szwajcarskim zawiera już wszystkie potrzebne składniki. Jedyne, co musimy zrobić, by cieszyć się smakiem tego dania, to dodać 190 ml zimnej wody i mieszając doprowadzić do wrzenia. Posiłek nie zawiera barwników, konserwantów, wzmacniaczy smaku ani utwardzonych tłuszczów. Niska waga, łatwość przyrządzenia oraz wyśmienity smak przekonał już wielu poszukiwaczy przygód. Z „Fondue po szwajcarsku” nawet najbardziej nieprzyjazne wnętrze namiotu postawionego w eksponowanym terenie stanie się przytulną salą jadalną alpejskiego schroniska.

trek-fondue

„Musli pełnoziarniste z owocami” zapewni nam zdrowy początek dnia. Doskonałe na śniadanie, jak i przekąskę w ciągu dnia. Mieszanka pełnoziarnistych płatków m.in. owsianych i kukurydzianych, z dodatkiem orzechów, rodzynek, ziaren słonecznika, kawałków migdałów oraz świeżych owoców doda energii nie tylko przed wędrówką z plecakiem. Można to danie spożywać na ciepło lub zimno. Wystarczy dopełnić opakowanie 210 ml wody.

trak-musli

Żywność organiczna, wytworzona bez użycia pestycydów i nawozów sztucznych już od dawna jest bardzo popularna na Zachodzie. Również w Polsce zwolennicy zdrowego odżywiania rosną w siłę i na pewno zaciekawi ich danie z oferty firmy Trek’N Eat, sygnowane znaczkiem „Organic”. To „Purée z papryką chili, warzywami i chrupkami z konopi”. Nawet proste purée ziemniaczane jest w stanie zapełnić żołądek, tak żebyśmy nie czuli głodu. Trek’N Eat dodała do tego odrobinę chili, co docenią zwolennicy pikantnych dań. Starannie dobrane warzywa dostarczą świeżości i witamin, a chrupiące nasiona konopi będą stanowić ciekawe urozmaicenie.

Liofilizaty są lekkie, proste w przygotowaniu, pozwalają oszczędzić czas i energię. Do ich produkcji nie używa się konserwantów.Zaletą jest to, że zachowują nie tylko kształt, barwę, smak i aromaty potrawy, ale przede wszystkim witaminy i wszystkie składniki odżywcze. Warto je wypróbować na kolejnym wyjeździe!

Pełną ofertę dań liofilizowanych marki Trek’N Eat można przeglądać na www.ceneria.pl

Dystrybucja w Polsce: Ravenoutdoor, Kraków

Informacja prasowa RavenOutdoor

Tags: Trek'N Eatżywność liofilizowana
Redakcja

Redakcja

Związane wiadomości

Zima – najlepszy czas na spotkanie z naturą
Kierunki outdoor

Zima – najlepszy czas na spotkanie z naturą

4 grudnia 2019
Używasz akumulatorów? Dowiedz się, jakie są metody na mróz
Poradnik sprzętowy

Używasz akumulatorów? Dowiedz się, jakie są metody na mróz

20 listopada 2019
Tof Henry. Na czym jeździ najszybszy narciarz w Chamonix?
Nowości

Tof Henry. Na czym jeździ najszybszy narciarz w Chamonix?

14 listopada 2019
Następna
Jest już „Taternik” 1/2014

Jest już „Taternik” 1/2014

Latarka diodowa Fenix HP15

Latarka diodowa Fenix HP15

W czerwcu odbędzie się druga edycja Biegu dla Słonia

W czerwcu odbędzie się druga edycja Biegu dla Słonia

Comments 1

  1. Mateusz says:
    6 lat ago

    Mam pytanie jak można mieszając doprowadzić zimna wodę do wrzenia?

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Śledź nas

  • 5.3k Fans
  • 216 Followers

Najnowsze

Chudy Wawrzyniec i TriCity Trail 2020 – zapisy ruszyły 

Chudy Wawrzyniec i TriCity Trail 2020 – zapisy ruszyły 

Redakcja
13 grudnia 2019
0

Chudy Wawrzyniec – legendarny ultramaraton w Beskidzie Żywieckim. Wymagający, surowy i z nieprzewidywalną pogodą. W edycji 2020 zostanie rozegrany na...

„SNOW EXPO na śniegu” – darmowe testy nart i desek

„SNOW EXPO na śniegu” – darmowe testy nart i desek

Redakcja
13 grudnia 2019
0

Już w ten weekend, w dniach 14 i 15 grudnia 2019 roku, w godzinach od 9.00 do 16.00 zapraszamy do...

Rozpoczęcie sezonu skitourowego – 14 grudnia, Kuźnice

Rozpoczęcie sezonu skitourowego – 14 grudnia, Kuźnice

Redakcja
13 grudnia 2019
0

"Skitouring to Wasza pasja? Jeździcie na nartach lub snowboardzie? A może po prostu kochacie góry? Jeśli tak, to koniecznie pojawcie...

HAMMER 5 Smart i Iron 3 wchodzą na rynek. Prezentujemy nowości

HAMMER 5 Smart i Iron 3 wchodzą na rynek. Prezentujemy nowości

Redakcja
11 grudnia 2019
0

HAMMER wprowadził do oferty dwa nowe wzmocnione modele, które prezentowane były podczas wrześniowych targów IFA w Berlinie. Mowa o urządzeniach...

© 2010-2019 Outdoor Magazyn – Magazyn sportów outdoorowych.

Brak wyników
Zobacz wszystkie
  • Wydarzenia
  • Sprzęt
  • Kierunki outdoor
  • Kultura
  • Testy
  • Poradniki
  • Kontakt

© 2010-2019 Outdoor Magazyn

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronie Polityka Prywatności.