Letnie gotowanie z Primusem

Gotowanie podczas wyprawy nie musi być nudne i monotonne. Niezależnie od tego czy wybierasz się na trekking w góry, czy na camping ze znajomymi zawsze bądź gotowy, aby zaskoczyć swoich towarzyszy pożywnym i smacznym posiłkiem. Poznaj przepisy przygotowane przez markę Primus i odkryj nowe smaki podczas kolejnej podróży.

INDYJSKA ZUPA Z SOCZEWICY

Pożywna i smaczna zupa z soczewicy z pewnością zaspokoi głód podczas wędrówki. Dodana do potrawy Garam Masala jest mieszkanką indyjskich przypraw, którą możesz kupić w większości sklepów spożywczych.

11143430_10153372716269669_436508966844428766_n

Składniki na porcję dla dwóch osób:

Przygotowanie:

Obrać i posiekać drobno cebulę i czosnek, wrzucić na olej, smażyć przez kilka minut. Dodać trochę przyprawy Garam Masala, soczewicę i koncentrat pomidorowy i mieszając gotować jeszcze przez minutę. Dolać wodę i gotować przez około 10 minut pod przykryciem. Na koniec dosypać resztę Garam Masala, sól i pieprz do smaku.

BROWNIE (20 min)

To deser dla osób, które potrzebują wzmocnienia i energii po całodziennym trekkingu. Porcja dla czterech wędrowców.

Przygotowanie:

Wrzucić masło do garnka i gdy tylko się roztopi wyłączyć palnik. Następnie dodać kolejno cukier, mąkę, mleko, kakao oraz olej. Na koniec wlać wodę i mieszać do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Zapalić palnik i gotować na małym ogniu po przykryciem. Gdy Brownie będzie już gotowy na wierzch dosypać można suszonych owoców lub orzechów.

Wszystkie składniki możesz szczelnie zapakować i przenosić w pojemnikach Primus. Spróbuj nowych przepisów i ciesz się smacznym posiłkiem na świeżym powietrzu.

Informacja marki Primus

Exit mobile version